TEKİRDAĞ / MALKARA - Nurten Hüsnü Pullukçu İlkokulu

Şbt

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü olan 15 Şubat’ta çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratmak, kanserli çocuklar ve ergenlere, hastalık sonrası hayatta kalanlara ve ailelerine destek sağlamak için küresel bir iş birliği kampanyası yürütülmektedir. 2002 yılından bu yana her yıl 15 Şubat günü, küresel çapta gerçekleştirilen etkinliklerle dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar kanserli tüm çocuk ve ergenlerin tedavi, bakım ve desteğe eşit erişim ihtiyaçlarına dikkat çekilmektedir.

Bağlantıya tıklayarak bilgi notuna ulaşabilirsiniz:

/meb_iys_dosyalar/59/05/708357/dosyalar/2024_02/15001722_15subatcocuklukcagikanserlerfarkindalikgunu.pdf

Ock

Eğitimde İyi Örnekler Projesi Kapsamında Her Ayın Bir Günü Okulumuz Temiz Etkinliği Kapsamında öğretmenlerimizden Suzan UZUN, Gülhan SOĞANCI, İstek Melahat YILMAZ, Cezmi YABAŞ ve Murat AKDENİZ Koordinesinde Öğrencilerimiz El Birliği İle Sınıflarını ve Ortak Kullanım alanlarını temizlemişlerdir.

Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası

Her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden itibaren başlayan hafta Verem Haftası’dır. Verem Haftasının amacı, toplumun verem (tüberküloz) hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesidir. 77. Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası”

07-13 Ocak 2024 tarihleri arasındadır.

Her sınıfımızda verem farkındalığı oluşturmak amacıyla öğretmenlerimiz öğrencilerimize bir sunum gerçekleştirmiş ve farkındalık geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Ock

1-A sınıfı öğrencileri P sesini yaşayarak somutlaştırarak kalıcılığı artırarak öğreniyor. Veliler palyaço kılığına girerek çocuklara hem eğlenceli hem de kalıcı bir öğrenme ortamı sunmuş oldu. Katkıda bulunan veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

1/A Sınıfı Yerli Malı Haftası Hatırası

1/A sınıfı öğretmeni ve öğrencileri yerli malı haftası etkinlikleri kapsamında ülkemizin ve şehrimizin yerli ürünlerinden oluşan bir sergi hazırladılar ve okulumuzda ki tüm sınıfllara ve velilerimize bu ürünleri sergilediler. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerimize yerli üretim yeni aracımız Togg tanıtılması ve gösterilmesinde bizlere destek olan velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Cumhuriyetimizin 100. Yılında "Tekirdağ Okuyor" Etkinliği, 19.12.2023 Salı günü saat 19.23-20.23 saatleri arasında öğretmen, öğrenci ve velilerimizin evlerinde kitap okuyarak katılımları ile düzenlenecektir. Bu kapsamda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin evlerinden katılacağı 19.12.2023 Salı günü saat 19.23-20.23 saatleri arasındaki kitap okuma etkinliğimize katılımınızı bekliyoruz.

Sosyal Medya paylaşımları için başlık etiketimiz: #19232023TekirdağOkuyor

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında afiş yarışmasında okul birincisi olan eserler. Çalışmalarında dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Malkara İlçe Müftülüğü İzcilik çalışması kapsamında okulumuzda bilgilendirme yapıldı. Değerli müftülük çalışanı hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yaşayarak Eğlenerek Öğreniyoruz

1.Sınıf şube öğrencilerimize sesleri öğretirken eğitimde kalıcılığı arttırmak ve öğretime eğlenceyi de katmak amacıyla sıınıf öğretmenlerimiz bazı etkinlikler düzenlemiştir. 'N' sesini öğrenirken nine 'D' sesini öğrenirken dede kılığına girerek seslerin akılda kalma sürelerini ve öğrenme kalitesini arttırmışlardır. Öğrencilerimizde bu kılıklara bürünerek ailelerinin desteğiyle arkadaşlarına ikramda bulunmuş ve kültürümüzde bulunan nine - dede kavramlarının adetlerini de yaşayarak öğrenme ortamı elde etmişlerdir.

ÇEVREME DUYARLIYIM DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM

Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen Çevrreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında  okulumuz rehber öğretmeni Serkan Gülen çalışmalarını gerçekleştirmiştir.

MİNİKLERİN İMZA GÜNÜ HEYECANI

Haz

Okulumuzda Futbol, Masa tenisi, Akıl Zeka oyunları ve birçok turnuva düzenlenmektedir.